Зелена енергия

Хранителни добавки "Аквасорс"

ЕМК - Есенциални мастни киселини

Течно злато

Есенциални мастни киселини

88 лв.

Нервна система,
Зрение,
Кожа

Есенциални мастни киселини от усойниче и морски зърнастец Комплекс Течно злато на АкваСорс осигурява важни мастни киселини от растителен произход, които предоставят широк спектър Омега-3-6-7-9 мастни киселини, подпомагащи поддържането на здраво сърце, стави, хормонален баланс и т.н. Добавените богати на DHA масла от микроводораслов източник спомагат за поддържане на мозъчната функция. Подходящо за вегетарианци и вегани.

Маслото от усойниче (Echium plant) осигурява стеаридонова киселина (SDA), която много по-лесно се преобразува в EPA, отколкото Омега-3 мазнините, като например ALA в лененото масло. Усойничето също така е източник на GLA и ALA.

Масло от морски зърнастец – осигурява Омега-7 мастни киселини, които подпомагат поддържането на добро здраве на кожата и на фините повърхности на дихателната и храносмилателната системи и на пикочо-половите пътища.

Маслo от Schizochytrium Sp. богатo DHA. Това са бързо растящи морски водорасли с изключително високи нива на Омега 3 DHA (докозахексаенова киселина). 97% от Омега 3 мастните киселини в мозъка ни са DHA. Не случайно, според EFSA, DHA-киселината допринася за поддържане на нормална мозъчна функция и добро зрение. Мазните студеноводни риби, като сьомгата, са добри хранителни източници на DHA, но преимуществото на морските водорасли е че са по-чист източник и представляват отлична алтернатива за вегетарианци и вегани.

Екстракти от портокал и лимон

Здравни твърдения, одобрени от EFSA: Няма Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Течно злато или ЕМК? Ако се питате дали да изберете Комплекс Мастни киселини (ЕМК) или Течно злато, то имайте предвид, че Течно злато е много ценен продукт за тези, които не могат толкова добре да превръщат късоверижните Oмега 3 АLA в DHA и ЕРА. Мъжете например са в тази категория и е по-добре да приемат Течно злато, докато при жените процесът на превръщане на АLA в DHA и EPA протича по-лесно и затова ЕМК е по-подходящ за тях. Също така хората, за които е много важно да включат към диетата си повече ЕРА и DHA (т.е. Течно злато), са: бременни и кърмещи жени; бебета и пеленачета; хора, подложени на голям стрес и хора с изявени здравословни проблеми; активно спортуващи и атлети, които търсят здравословна храна за сърцето.

Употреба: Препоръчителното дневно количество от Комплекс Течно злато е 1 мл (20 капки) 2 пъти дневно. За деца над 6м. - 2 х 10 капки. Може да се поръси върху салата или негореща храна.